امیر ابیلی
یک: خانهای قدیمی. دوره حکومت رضاخان است. پدری با پسر نوجوانش در منزلاند. دختر جوان خانواده وارد خانه میشود. پدر او را به زیرزمین میفرستد. پسر نوجوان(محتشم) در حال کندن زمین است. چیزی شبیه قبر. دختر اضطراب دارد. از برادر می پرسد «میخواید منو بکشید؟». هنوز نمیدانیم چه خبر است. پدر و پسر از پاسخگویی امتناع میکنند. دختر اضطراب دارد. از دست پدر و برادرش فرار میکند و در زیرزمین را میبندد. ظاهرا پای آبرو در میان است. مسئله ناموسیست. داستان پدر سنتیِ مذهبیِ غیرتی و دختر جوان.
مواجهه با آثار و پیامدهای جنگها در جوامع مختلف، متفاوت است. برخی درصدد برجستهسازی موفقیتها، بعضی درصدد زدودن خاطرات تلخ شکستها و ناکامیها، گروهی درصدد کسب فرصتها و منافع از طریق نمایش مظلومیتها... برمیآیند. به عنوان مثال، امریکاییها خود را فاتح جنگهای درونگفتمانی استعمارگران متحد و متفق دانسته و لباس ناجی بر تن کردهاند و از این راه، نظام جهانی جدیدی مبتنی بر سازمان ملل متحد را پایهریزی نمودند؛ نظامی که بر پایه نابرابری ساختاری، شکل گرفته و کمترین و مشهودترین وجه این قشربندی بینالدولی، «حق وتو» است که با متعلقات دیگری از جمله «حقوق بشر» و «ضرورت مبارزه با تروریسم» تبدیل به یک گفتمان ویرانگر و متجاوز شده است.
سرویس فرهنگی جهان نیوز ـ علی ستوده نیا: "ولنتاین" در واقع یک مناسبت غربی و فرهنگ وارداتی است که چند سالی است میان جوانان باب شده و همه ساله در روز ۲۵ بهمن مطابق با ۱۴ فوریه همراه با آداب و رسوم به خصوصی برگزار می شود. جشنی همراه با هدیه دادن و دوستی و عشق ورزیدن به نامحرم و جنس مخالف که در واقع فرصتی است تا دوستی های خیابانی از سوی متولیان ابتذال، هویتی پوشالی یابد.
گروه طنز و کاریکاتور- ابوالفضل اقبالی:
شماره نامه: 1409765
تاریخ: روز ولنتاین سال 1986
پیوست: یک قلب شکسته!
سرکار خانم ماندانای عزیز!
با اهدای سلام و بوسه
احتراما بدینوسیله به استحضار می رسانم که این جانب طی نقل و انتقالاتی که در درون و بیرونم صورت گرفته است، مدت یک ساعت است که به عشق شما دچار شده ام و اکنون بدون هیچ وقفه ای این عشق نوپا و خالص و بی شیله پیله را به شما ابراز می نمایم. لذا از شما درخواست دارم این علاقه نسبتا شدید و آزار دهنده بنده را تحویل گرفته و فکری برایش بکنید. ضمنا پیرو مذاکراتی که با صلاحدید حضرتتان فی مابین من و شما صورت خواهد گرفت، عشق بنده به صورت عملی به شما عرضه می گردد و بعد از آن شما می بایست اقدامات لازم را جهت ارزیابی این عشق مبذول فرموده و مراتب را جهت ادامه ارتباط در قالب ازدواج موقت و یا دائم به بنده ابلاغ فرمایید. لازم به ذکر است که مقدمات لازم از جمله خریداری خرس و قلب به تعداد کافی صورت گرفته شده است.
تبصره: لطفا ظرف مدت یک روز کاری پس از دریافت این نامه نسبت به ارسال پاسخ مقتضی اقدام فرمایید. در غیر این صورت این درخواست خود به خود و بدون اخطار لغو خواهد گردید و این جانب شخص دیگری را مد نظر قرار خواهم داد.
با آرزوی های خوب برای شما و خودم
تورج خان
مدیرعامل شرکتشهویورماه امسال چند تن از اقتصاددانان لیبرال ایرانی بیانیهای خطاب به اقتصاددانانِ لیبرال دنیا امضا میکنند با این مضمون که تحریمهای غیرانسانی آمریکا و غرب علیه ایران از منظر «تجارت آزاد»، که لیبرالیسم داعیهاش را دارد، مطرود است و در ادامه از آنها دعوت کرده بودند که به کمپین ضدتحریم بپیوندند.
همزمان ماهنامۀ مهرنامه پروندهای در این رابطه کار کرد و بیش از پیش بر این طبل کوفت که لیبرالیسم با امپریالیسم متفاوت است؛ توجه این رویکرد لیبرال به سیاست خارجی ایران و اتفاقات اخیرِ آن هم خط دیگری بود که پی گرفته شد.
همه اینها باعث شده است که گفتگوی سایت علوم اجتماعی اسلامی ایرانی با استاد «منوچهر آشتیانی» خواندنی از آب در بیاید و کمکی باشد برای بهتر شناختن اقتصاد سیاسی دولت یازدهم.
آیا میتوان گفت که حساب لیبرالیسم از امپریالیسم جداست، آنگونه که نویسندگان نامۀ مذکور ادعا کردهاند؟
چنین بحثی اساساً از نظر تِم و موضوع غلط است. امپریالیسم بالاترین، اگر نخواهیم بگوییم آخرین، مرحلۀ سرمایهداری است. نظام سرمایهداری بر اساس اقتصاد لیبرال و دموکراسی سیاسی است. این دو شعار همیشه در این نظام مطرح بوده است؛ در زیربنا اقتصادِ لیبرال بوده است و در روبنا دموکراسیِ سیاسی، چون اقتصاد لیبرال میخواهد رقابت آزاد باشد و متحقق بشود و نمیخواهد در خودش خفه بشود.
عجیب است که در خود غرب در فرانسه و آلمان و آمریکا، حتی ایرانیانی که در آنجاها هستند، چنین اشتباهی نکردهاند و این سؤتفاهم فقط در اینجا در بین آقای غنینژاد و دوستانشان ایجاد شده، آنجا نیست که بین امپریالیسم و لیبرالیسم وجود دارد. در آنجا بدیهی بهنظر میرسد و تفاوت فقط در شدت و ضعف قضیه و نکاتی مثل این است که در چه زمان و در چه مرحلهای از سرمایهداری، جنبههای خشونت و تحریم و جنگ اتفاق افتاده است و پیش میآید. جنگ های جهانی اول و دوم… شوخی نیست، در جنگ جهانی دوم شصت میلیون انسان کشته شد! این را سرمایهداری مرتکب شد؛ سرمایهداریِ لیبرالِ دموکراتیک! کسی دیگر که مرتکب نشد. اینها شاید بدون اینکه متوجه باشند الگوسازی اساطیری و اِشاتولوژیکی در ذهن دارند و بعد به تفکر اقتصادی میپردازند (البته موضوع بحث ما در دوران بورژوایی است.)
گروه سیاسی- رجانیوز: جمعی از اعضای مجمع روحانیون مبارز روز گذشته به حرم امام خمینی (ره) رفته و با سید حسن خمینی دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی شفاهی به تشکلهای دانشجویی انقلابی، با بیان اینکه عرصه جنگ نرم «بصیرتی عمارگونه» و «استقامتی مالک اشتروار» میطلبد، خطاب به افسران جوان جنگ نرم تأکید کردند: برای رویارویی با نظام سلطه، تمام ظرفیتهای خودتان را بکار گیرید و در این مسیر به وعدههای خداوند اطمینان داشته باشید.
متن پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب که صبح امروز (چهارشنبه) توسط حجت الاسلام و المسلمین محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست سراسری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل قرائت شد، به شرح زیر است:
فتنه 88 کودتای نئولیبرالها علیه نظام بود/ اعتدال هیچ تعریف تئوریکی ندارد/ سرمایهداری نئولیبرال میتواند توازن اقتصادی کشور را بر هم زند
گروه سیاسی - رجانیوز: همزمان با سی و پنجمین سالگرد طلوع فجر انقلاب اسلامی از استاد شهریار زرشناس متفکر و اندیشمند عرصه فلسفه و سیاست دعوت کردیم تا با حضور در خبرگزاری «نسیم» ضمن گفتگویی تفصیلی به بررسی بنیان های گفتتمان انقلاب اسلامی و آفات ها و تهدیدهای آن بپردازیم که مشروح آن به شرح زیر است: